Om

Morot Friskvårds lokal är belägen i Kiruna. Lokalen, som tidigare användes som förskola, rymmer både behandlingsrum, butik och en alldeles egen, stor och härlig shala. Ordet shala är sanskrit och betyder plats eller hem – inom yogan helt enkelt den plats eller det rum vi rullar ut vår matta i.

Jag, Lotta Eriksson utbildade mig till Friskvårdskonsult  för ett par år sedan. Utbildningen gav mig en gedigen kunskapsbank för att arbeta vidare med bland annat massage, stresshantering, HLR-utbildningar, hälso- och träningscoaching, motiverande samtal och grupper.

Mitt stora intresse för hälsa & friskvård väcktes i  mitten av 2000-talet då jag drabbades av en utmattningsdepression med en långtidssjukskrivning och nya livsval som följd.

Innan jag blev sjuk intresserade jag mig mest för utsidan, jag drev en butik som sålde make-up, hud- och kroppsvård, bijouterier och parfym. I butiken fanns också en salong där det erbjöds olika skönhetsbehandlingar, några av dem erbjuds även hos Morot Friskvård, numera ligger dock fokus på välmående –  i både kropp och själ.

Efter sjukdomsperioden valde jag en mer hälsosam livsstil där fundamenten kost, motion och vila kom i fokus. Detta för att minska risken att återinsjukna i depression, dit ner vill jag aldrig återvända.

Yogan kom in i mitt liv för drygt 15 år sedan och efter en trevande start uppstod kärlek, en kärlek så stor att jag ville att fler skulle få ta del av den. Därför utbildade jag mig till yogalärare. Jag har guidat yogaklasser sedan hösten 2011 och det är en ynnest!

Promenaden är min absoluta favoritmotion och den är oerhört effektfull för att lindra och förebygga symtom på stress. Jag tar minst en rask promenad dagligen i sällskap med mina hundar. Förutom kraften från naturen och den friska luften får jag ta del av årstidernas växlingar och ljuset som skänker välmående. Jag pratpromenerar ofta och gärna med min man, min dotter och med mina vänner. Kreativiteten flödar när man går och det uppstår ett lösningsfokuserat samtal som jag tycker väldigt mycket om.

För att stärka min förmåga att lyssna, motivera och stötta andra används coaching som metod. Coachingen hjälper människor att ta sig från nuläge till nyläge på egen hand. Det är spännande att följa med på den resan!

Efter mitt rökstopp i mars 2007 lärde jag mig att älska löpning och jag joggar numera året runt. Löpningen är meditation i rörelse för mig, en egen stund där många fina tankar föds och flödar fritt. Flera av de behandlingar som erbjuds i salongen har utvecklats från ideér som väckts i joggingspåret.

Matlagning och hälsosam kost är ytterligare en passion för mig och det var ett naturligt steg att vidareutbilda mig till kostrådgivare  för att kunna hjälpa andra att äta bra och hitta motivationen till att laga hälsosam mat.

Jag strävar efter att ge kunden en upplevelse av välbehag, där flera sinnen får vara med. Därför möts du av en mysig miljö, finstämd musik, väldoftande produkter, välsmakande drycker och ett varmt hjärta – varje gång vi ses!

Självklart är företaget och mina kunder försäkrade genom mitt medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

ladda ned (2)